De Keiharde Pödcast

#6 - Marillion met Fish en Nouri Yetgin van deathcore formatie Distant. (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #6 - Marillion met Fish en Nouri Yetgin van deathcore formatie Distant. (S07)

vr 24 februari 2023

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Ministry en Sleep Token.

In de vorige podcast vroeg Mike Arntz zich af of de muziek van Marillion en Fish in De Keiharde kon worden gedraaid. Nou, dat heeft hij geweten. Tientallen reacties kwamen er binnen. Met één van de luisteraars, Harry Tijhuis belt Mike om over Marillion en Fish te praten. Harry heeft Marillion in 1984 live gezien op Pinkpo en was meteen instant fan. Van het album Fugazi wordt Assassing gedraaid.

Deathcore is een relatie nieuw subgenre in de metal. Eén van de bands die hierin rap naam begint te maken en waarvan je steeds vaker t-shirts zien bij concerten is Distant uit Rotterdam en Bratislava. Mike heeft gitarist Nouri Yetgin aan de Keiharde lijn en hij stelt ons voor aan de band. Distant haalt bij de bekende streamingsdienst alleen a in de Benelux rond de 400.000 luisteraars per maand en dat aantal is groeiende. Op 10 februari jl verscheen hun nieuwe album Heritage en dat is het eerste album bij één van de grootste metallabels. Nouri praat ons helemaal bij en kijkt vooruit naar de tour die de band vanaf 2 maart in de Verenigde Staten gaat doen met Bodysnatcher. Van het nieuwe album Heritage wordt de titeltrack gedraaid waarin er een gastrol is weggelegd voor Will Ramos, zanger van Lorna Shore.

Mike heeft uit zijn platenkast een album van Lazarus AD meegenomen.

Op De Wisseltap zette Joost Bohnen vorige week het nummer I Dogma + Rip & Tear van Mick Gordon op tap 1. Deze week zet luisteraar Jacob Schram een nieuwe lekkere smaak op de wisseltap. Maar welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en jouw special brew voor De Wisseltap naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.

Playlist:

Ministry- We're tired of it
Sleep Token- The summoning
Marillion- Assassing
Lazarus AD- The Ultimate Sacrifice
Distant- Heitage (ft. Will Ramos of Lorna Shore)
De Wisseltap