De Keiharde Pödcast

#15 - The Monolith Deathcult viert het 20- jarig jubileum (S05)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #15 - The Monolith Deathcult viert het 20- jarig jubileum (S05)

vr 13 mei 2022

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In de deze aflevering hoor je onder andere muziek van Nervosa en Epica
Luisteraar Ton van Mierlo geniet al jaren van rock- en metal en begon zijn ontdekkingstocht bij het Betonuur van Alfred Lagarde. In 1996 hoorde hij het album “Ænima” van TOOL en raakte hij in de ban van deze fenomenale muzikanten. We hebben Ton aan de Keiharde telefoon en praten met hem uitgebreid over zijn liefde voor deze band. Het nummer “Forty six & 2” wordt op verzoek van Ton gedraaid.


The Monolith Deathcult bestaat 20 jaar en dit is een hele goede reden om te bellen met gitarist, songwriter en medeoprichter Michiel Dekker. Hoe heeft deze industrial deathmetal band met grooves zich in deze 20 jaar ontwikkeld, hoe relevant zijn ze, hoe komt het dat hun track “Fist of Stalin” meer dan 1.000.000 keer is gestreamd en hoe wordt het 20-jarig jubileum verder gevierd? Het nummer “Three-Headed Death Machine” wat speciaal nu is uitgebracht wordt helemaal gedraaid.

Muzikale duizendpoot Tom de Wit kwam toevallig op visite en schuift en kletst hier en vooral daar gezellig mee.

Mike heeft een black- metal tip met Finse folkinvloeden meegenomen en uit zijn platenkast rolt een 80's hairband uit Amerika.

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen naar: dekeiharde@avrotros.nl of volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld, zet dan ook je telefoonnummer in de mail!