Video

Miley Cyrus covert Metallica-klassieker Nothing Else Matters

foto: YouTube still
  1. Nieuwschevron right
  2. Miley Cyrus covert Metallica-klassieker Nothing Else Matters

Tijdens een uitzending van The Howard Stern Show spelen Metallica en Miley Cyrus samen Top 2000-klassieker Nothing Else Matters.

In september sloegen Miley en Metallica de handen ineen voor een duet van Nothing Else Matters. Voor het optreden vertelt frontman James Hetfield dat hij het nummer oorspronkelijk niet eens aan de band wilde laten horen. "We hadden een hele stoere reputatie en Nothing Else Matters was een heel kwetsbaar nummer. Toen ik het aan de rest van de band liet horen, vonden ze het prachtig. Dat veranderde mijn leven: om zo oké te zijn om zo'n nummer voor ze te spelen."

'Dit nummer heeft me op de baan gekregen'

Voor Miley schuilt er ook een bijzondere betekenis achter het nummer. Ze speelde het voor het eerst tijdens Glastonbury, twee weken nadat ze haar scheidingspapieren klaar had liggen. In diezelfde tijd zag ze haar huis in Californië in vlammen opgaan en besloot ze af te kicken. "Dit nummer heeft me op de baan gekregen. Omdat ik me besefte dat de rest er niet meer toe deed. Dit is mijn liefdesbrief aan muziek", aldus Cyrus in het interview.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie