NPO Radio 2 Top 2000

Kijk mee: het een-na-laatste live optreden van André Hazes

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Kijk mee: het een-na-laatste live optreden van André Hazes

Met meer tien nummers in de NPO Radio 2 Top 2000 en meer dan 67 noteringen in de hitlijsten kunnen we niet om de Nederlandse volkszanger heen. We kijken terug naar zijn een na laatste optreden in 2003, in de Arena.

De droom

Wanneer André als kleine jongen Muddy Waters ziet spelen in het Concertgebouw ontwikkelt hij de liefde voor blues. André's droom om te spelen in de Amsterdam Arena ontwikkelt zich en járen later komt het uit. Een jaar voordat hij overlijdt, staat de volkszanger op het podium van de Arena en de kaartjes voor zijn optreden gaan als zoete broodjes over de toonbank.

Overtuiging

Met ondersteuning van een grote band komt André het podium op, terwijl de goed gevulde Arena hem onder luid applaus verwelkomt. Met zijn zonnebril, hoedje en zwarte kleding brengt hij de blues naar Amsterdam. Hoewel de gezondheid van de zanger niet meer optimaal is en zijn gehoor langzaam afneemt, brengt hij zijn repertoire met overtuiging en wordt hij geholpen door zijn fans.

Luister hieronder Het Is Koud Zonder Jou en Waarom:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nóg een concert

Optreden in de Arena heeft André goed gedaan. Hij heeft er vertrouwen in dat hij dat nog twee keer kan. Daarom plant hij voor 2004 nog een keer twee concerten in, maar die gaan niet door. Volgens zijn woordvoerder staan relatieproblemen hem in de weg. Een aantal maanden later wordt de volkszanger opgenomen en overlijdt hij op 53-jarige leeftijd.

Ster advertentie
Ster advertentie