NPO Radio 2 Top 2000

Michael Jackson en Slash stelen de show met spectaculair liveoptreden 'Black Or White'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Michael Jackson en Slash stelen de show met spectaculair liveoptreden 'Black Or White'

In 2001 zetten Michael Jackson en Slash hun beide talenten goed in de spotlight met het liveoptreden van 'Black Or White'.

De muzikanten komen dat jaar samen in twee door Jackson georganiseerde concertavonden. Met deze concerten vierde The King of Pop zijn dertigjarige jubileum als soloartiest. Usher en Whitney Houston openen de concerten met een van Jacksons klassiekers 'Wanna Be Startin' Something' en gedurende de avond verschijnen ook grote namen als Destiny’s Child en Gloria Gaynor op het podium. Dan is het tijd voor Jackson om het stokje over te nemen van zijn collega’s. Hij krijgt de arena samen met zijn broers goed aan het dansen met nostalgische hits 'Can You Feel It' en 'I Want You Back'. Ook zonder zijn broers zet hij een strakke, uptempo show neer met 'The Way You Make Me Feel'.

Michael Jackson en Slash

Voor de hit 'Black Or White' van zijn album Dangerous, dat deze week 29 jaar oud is, nodigt Jackson niemand minder dan Guns N' Roses-gitarist Slash uit op het podium. Slash nam voor dit nummer op het album ook al de gitaarintroductie op, maar voor dit liveoptreden neemt hij de volledige partij voor zijn rekening. Als hij het herkenbare gitaarrifje speelt, gaat de zaal los. De twee mannen bewegen zich over windmachines en door flitsende lichten en maken er al met al een spectaculaire show van.

Bekijk het optreden van Michael Jackson en Slash met 'Black Or White' hieronder. Het nummer begint op 4 minuten en 37 seconden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 staat Michael Jackson met 23 nummers in de Top 2000. 'Black Or White' belandt dat jaar op plek 788. Benieuwd hoe Jacksons muziek zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie