NPO Radio 2 Top 2000

Wouter belt met AC/DC-gitarist Angus Young over nieuw album: 'Alles kwam goed samen'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Wouter belt met AC/DC-gitarist Angus Young over nieuw album: 'Alles kwam goed samen'

Tegenwoordig kijkt niemand meer op van een meeting in Teams, Skype of Zoom. Wouter had echter nog wel een bijzonder gesprek staan, want hij mocht even bellen met AC/DC-gitarist Angus Young over onder meer het nieuwe album van AC/DC en hun samenwerking.

Na jaren is er een nieuw album van AC/DC uitgebracht: POWER UP. Wouter mag vooraf aan deze release bellen met gitarist Angus Young en dat begint gelijk goed. In het Nederlands (!) laat Young namelijk weten dat het erg goed met hem gaat.

Ideeën uitwerken

"Wanneer besloot de band weer te gaan werken aan nieuw materiaal?", vraagt Wouter zich af. "Het waren vooral ideeën van mijn broer Malcolm en mij die we door de jaren heen hebben opgedaan", legt Young uit. "Sommige nummers waren hele goede AC/DC-ideeën, maar hebben we nooit op een plaat uitgebracht. Toen we in 2016 klaar waren met touren en ik het even rustig aandeed, besloot ik door alle ideeën heen te gaan. Toen ik uiteindelijk alle ideeën had verzameld was het een kwestie van alle bandleden benaderen om te peilen of iedereen een nieuw AC/DC-album wilden maken." Gelukkig waren alle bandleden zeer enthousiast. "Alles kwam goed samen om dit album te maken."

'Wanneer ik de gitaar oppak voel ik dat hij bij me is'

Medeoprichter van AC/DC Malcolm Young overleed op 18 november 2017 op 64-jarige leeftijd. Toch is volgens Angus Young zijn broer een belangrijk onderdeel geworden van het album. "Wanneer ik de gitaar oppak voel ik dat hij bij me is", vertelt de gitarist. Het neefje van Young neemt voor POWER UP de stukken van Malcolm voor zijn rekening. Dat het album uiteindelijk af is gekomen is ook een wonder te noemen. Vooraf aan de pandemie gebruikte de band zelfs Amsterdam als 'oefenruimte'. Hoe dit precies zit? Je hoort het in onderstaande video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

POWER UP

Het zeventiende album van AC/DC met de titel POWER UP is op 13 november uitgebracht. Het is het eerste album voor de band sinds de dood van Malcolm Young in 2017 en dient als eerbetoon aan hem. Het album markeert ook de terugkeer van drummer Phil Rudd, zanger Brian Johnson en bassist Cliff Williams die allemaal AC/DC verlieten tijdens of na de tour voor hun vorige album Rock or Bust uit 2014.

Luister hieronder naar POWER UP:

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie