NPO Radio 2 Top 2000

Luisteraar Monique stemde vandaag als allereerste voor de NPO Radio 2 Top 2000

foto: screenshot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Luisteraar Monique stemde vandaag als allereerste voor de NPO Radio 2 Top 2000

Monique was vandaag de eerste stemmer voor de NPO Radio 2 Top 2000. Ze heeft op een speciaal nummer gestemd voor de overleden zoon van haar vriend: Mads.

Wouter en Frank stoppen in Numansdorp om een bezoekje te brengen aan Monique. Ze was de allereerste stemmer. "Ik zat heel suf op Facebook en ik zag de herinnering van de moeder van Mads en ik dacht: dat moet ik even doen. Even de stemlijst invullen. Was de tweede keer pas", aldus Monique.

In haar stemlijstje staat DJ Paul Elstak met Rave On, Pharrell Williams met Happy en Elton John met Rocket Man, maar in de lijst staat ook een nummer van David Bowie. "Mads is vorig jaar om het leven gekomen door een auto-ongeluk. En toen heeft zijn moeder vorig jaar iedereen opgeroepen om op Space Oddity van David Bowie te stemmen om het nummer zo hoog mogelijk te krijgen in de NPO Radio 2 Top 2000. Dit jaar gaan we het weer proberen met z'n allen."

Mads ontdekte David Bowie en was er helemaal weg van"

"De moeder van Mads luisterde altijd de NPO Radio 2 Top 2000 en de jongens zijn er dus ook mee opgegroeid", vertelt Monique. "Mads ontdekte David Bowie ergens in 2020 en was er helemaal weg van. Het is echt zijn plaatje en werd ook op de uitvaart gedraaid." Wouter en Frank besluiten na het gesprek om de albumversie van Space Oddity te draaien.

Luister het gesprek hieronder terug:

Luisteraar Monique stemde vandaag als allereerste op de Top 2000

NPO Radio 2 Top 2000

De volledige NPO Radio 2 Top 2000 van 2022 wordt donderdag 15 december tussen 12.00 en 14.00 uur onthuld tijdens Annemiekes A-Lunch op NPO Radio 2. Na de bekendmaking is de complete lijst meteen te bekijken op nporadio2.nl. Kijk vanaf maandag 12 december om 13.00 uur op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Ster advertentie
Ster advertentie