NPO Radio 2 Top 2000

Bruce Springsteen keert terug naar zijn roots op nieuw album 'Letter To You'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bruce Springsteen keert terug naar zijn roots op nieuw album 'Letter To You'

Voor zijn twintigste studioalbum gaat Bruce opnieuw de samenwerking aan met de E Street Band, nadat hij in 2019 op eigen houtje het album Western Star uitbracht.

De combinatie Bruce Springsteen en E Street Band blijkt ook in 2020 een succesformule te zijn. Na hun samenwerkingen op onder andere Born To Run, The River en Born in the U.S.A., voelt het nieuwe album Letter To You aan als een warm bad van herkenning. En dan te bedenken dat het album in nog geen vijf dagen tijd is opgenomen tijdens een koude novembermaand. The Boss weet op 71-jarige leeftijd nog steeds een muzikaal spektakel af te leveren.

Oude nummers stelen de show

Naast negen nieuwe nummers, heeft Bruce ook drie oude nummers opgedoken uit zijn archief. Hij kwam ze tegen tijdens een zoektocht naar oud werk voor een nieuw compilatiealbum. 'Janey Needs A Shooter', 'If I was the Priest' en 'Song for Orphans' zijn bijna vijftig jaar oud en dateren zelfs van ruim voor Born To Run, dat uitkwam in 1975. De oude nummers brengen de vertrouwde Springsteen-sound met zich mee en die heeft duidelijk zijn kracht nog niet verloren.

Luister hieronder naar de titelsong van het nieuwe album:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijkje achter de schermen

Wie geen genoeg kan krijgen van het album, kan zijn hart ophalen met een nieuwe documentaire. In de docu krijg je een kijkje achter de schermen van het opnameproces van het nieuwe album. In de sfeervolle zwart-witdocumentaire, geregisseerd door Thom Zimny, krijgt de kijker te zien hoe de bandleden de nummers op het album instuderen en opnemen. Een bijzonder project van een groep muzikanten die tevens decennialang vrienden van elkaar zijn. "We deden elke drie uur een nummer", laat gitarist Steve Van Zandt muziekmagazine Rolling Stone weten. Zo werden de opnames van het album verspreid over vier dagen. "We boekten vijf dagen een studio en op de vijfde dag hadden we niets te doen, dus we luisterden er gewoon naar." Bruce Springsteen’s Letter To You is vanaf 23 oktober te bekijken op Apple TV+.

Letter To You

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Danny Clinch

Ster advertentie
Ster advertentie