NPO Radio 2 Top 2000

Hoe Pink haar tweede album schreef met 4 Non Blondes-zangeres Linda Perry

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Hoe Pink haar tweede album schreef met 4 Non Blondes-zangeres Linda Perry

Na de release van haar debuutalbum streeft P!nk ernaar om meer als serieuze artiest gezien te worden. Ze schakelt 4 Non Blondes-zangeres Linda Perry op een bijzondere manier in voor hulp.

Hoewel P!nk tevreden is met het commerciële succes van haar eerste album Can’t Take Me Home, is ze het niet eens met de manier waarop ze in de media verschijnt. P!nks goede vriend en visagist Billy B vertelt erover in de documentaire VH1 Driven: P!nk. "De pers bleef P!nk vergelijken met Britney Spears en Christina Aguilera. Ze werden tegen elkaar opgezet." Ze voelde zich niet serieus genomen door de media en wilde als individu gezien worden. Bij het schrijven van haar tweede album slaat ze daarom een andere weg in. "Ze was vastbesloten om het meer op haar manier te doen bij het tweede project", vertelt Billy B. Het album krijgt dan ook een passende naam: M!ssundaztood.

Samenwerking met Linda Perry

Als Billy B P!nk vertelt dat hij 4 Non Blondes-zangeres Linda Perry heeft ontmoet, kan ze haar oren niet geloven. Ze is haar hele leven al fan van haar band en Linda is voor haar een groot voorbeeld. P!nk vraagt hem om haar nummer en besluit haar idool gewoon te bellen. Ze krijgt haar niet te pakken en spreekt haar voicemail in. In de documentaire vertelt Linda erover. "Ik kreeg een berichtje van tien minuten, het was erg luid en ik moest de telefoon ver van me af houden", vertelt ze. "Het was van een meisje genaamd P!nk die mijn liedje over de telefoon naar me schreeuwde en zong. Ze zei: 'Ik wil heel graag met je werken. Ik ben al een tijd op zoek naar je. Ik wil dat je een liedje voor me schrijft.' Ik dacht: 'Oké, is dit een grap?'" Maar P!nk was bloedserieus en de samenwerking kwam er dan ook. De jonge zangeres trekt zelfs een aantal maanden in bij de 4 Non Blondes-frontvrouw om te schrijven. "We hadden echt iets speciaals, want het werd ineens een album", legt Linda uit.

'Get The Party Started' was eigenlijk voor Madonna

Voordat P!nk Linda belde had de 4 Non Blondes-zangeres al een nummer klaarliggen, onder de naam 'Get The Party Started', maar ze vond het helemaal niet bij zichzelf passen. "Ik had het al naar Madonna gestuurd maar zij liet het gaan", vertelt Linda in een interview met Rolling Stone. 'Een week later belde Alecia [P!nk]." De match was wat Linda betreft duidelijk. "Meteen toen ze het begon te zingen dacht ik: 'Perfect'", zegt ze in de documentaire. Het risico wat P!nk neemt door een andere kant op te gaan met haar muziek werpt haar vruchten af. 'Get The Party Started' is een wereldwijde hit en in Nederland belandt het nummer op de tweede plek in de Top 40.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 scoort P!nk acht noteringen in de Top 2000. Haar hit 'Get The Party Started' krijgt dit jaar geen notering, maar het nummer 'Family Portrait', wat ook van M!ssundaztood komt, belandt wél in de lijst. Benieuwd op welke plek het nummer stond? Of hoe de muziek van P!nk zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie