NPO Radio 2 Top 2000

Rufus Wainwright speelt intieme versie van Going To A Town

foto: YouTube screenshot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rufus Wainwright speelt intieme versie van Going To A Town

Rufus Wainwright speelt speciaal voor een aflevering van Top 2000 A Gogo een akoestische versie van protestlied Going To A Town.

De Amerikaans-Canadese singer-songwriter brengt het nummer uit op zijn album Release The Stars uit 2007. Wainwright schrijft Going to a Town als protestlied tegen het presidentschap van George W. Bush, die volgens hem veel schade toebracht aan de Verenigde Staten. Dat is terug te horen in de belangrijkste regel van het nummer: "I am so tired of you America".

Luister hieronder naar de unplugged-versie van Going To A Town:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het verhaal achter Going To A Town

In een eerdere uitzending van Top 2000 A Gogo bracht Leo Blokhuis een bezoek aan Wainwright om te praten over zijn hit Going To A Town. Wainwright weet nog goed waar hij het nummer schreef. In de tijd dat Amerika Irak binnenviel, verhuisde de muzikant naar Berlijn. Hij wilde op een plek zijn die totale verwoesting al had meegemaakt.

Hij trok in bij zijn man Jorn Weisbrodt, en schreef Going To A Town in de Duitse hoofdstad. "Ik wilde naar Berlijn om iets hips te maken, iets als Underground van David Bowie of iets soortgelijks als wat Lou Reed maakte", vertelt hij. Maar dat liep totaal anders. Zijn grootste inspiratie was Mina, de Italiaanse popster. "Ik wilde een soort Italiaans melodrama creëren." Zo ontstond Going To A Town.

Bekijk het hele verhaal hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rufus Wainwright in de NPO Radio 2 Top 2000

Rufus Wainwright staat eenmaal in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2021 staat het nummer Going To A Town op plek 793.

Ster advertentie
Ster advertentie