NPO Radio 2 Top 2000

Jack Poels over Vlinder: 'Ik wilde iets schrijven waar zijn moeder mee vooruit kon'

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Jack Poels over Vlinder: 'Ik wilde iets schrijven waar zijn moeder mee vooruit kon'

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertellen Jack Poels en Tren van Enckevort van Rowwen Hèze over het nummer Vlinder. Het geliefde eerbetoon aan Nicky Verstappen.

Vlinder is een ode aan de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen. Rowwen Hèze schreef het nummer toen er nog geen verdachte voor de moordzaak in beeld was. De band schreef het nummer als reactie op de angst van de moeder van Nicky, die niet wilde dat haar zoon in de vergetelheid zou raken. In de aflevering vertelt Jack Poels: "Ik wilde alleen maar iets maken voor die moeder waar ze mee vooruit kon. Dat is wat ik wilde."

Bekijk hieronder de emotionele aflevering van Top 2000 a gogo, waarin Jack onder andere vertelt over de ontmoeting met Nickys ouders:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vlinder in de Top 2000

Rowwèn Heze staat met acht noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. Ook Vlinder staat in de lijst der lijsten, op nummer 820. In 2019 brak Peter R. de Vries een lans voor het nummer: met succes. Het kwam toen binnen op nummer 421 binnen in Top 2000.

Meer Top 2000 a gogo

Benieuwd naar meer verhalen achter nummers uit de Top 2000? Kijk dan op het YouTube-kanaal van Top 2000 a gogo en geniet van de historie van hits als Child In Time van Deep Purple, Malle Babbe van Rob de Nijs, Should I Stay Or Should I Go van Ellen Foley en nog veel meer!

Ster advertentie
Ster advertentie