NPO Radio 2 Top 2000

Bonnie Pointer van The Pointer Sisters overleden

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bonnie Pointer van The Pointer Sisters overleden

Bonnie Pointer is op 69-jarige leeftijd overleden. Ze was één van de vier oorspronkelijke Pointer Sisters.

Dat heeft zus Anita gemeld aan het entertainmentblad TMZ. "Met veel verdriet laat ik de fans van The Pointer Sisters weten dat mijn zus, Bonnie, vanochtend is overleden", aldus Anita Pointer. "Onze familie is er kapot van, en namens mijzelf en mijn familieleden vraag ik jullie om gebeden in deze tijd." De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Domineesdochters

Als domineesdochters worden Ruth, Anita, June en Bonnie Pointer door hun vader opgedragen om gospel te zingen. Populaire muziek was in huize Pointer streng verboden, maar zodra pa en ma niet thuis zijn zingen de meisjes ook rock-'n'-roll en bluesnummers. In de jaren 70 scoren de dames hun eerste hits als The Pointer Sisters met nummers als ‘Yes We Can Can’ en ‘How Long’.

Solo

Bonnie verlaat in 1978 de groep en tekent bij het legendarische Motown label. De overgebleven leden besluiten het wat rustiger aan te doen. Toch scoren ze al snel een hit met de Bruce Springsteen cover 'Fire'. In het begin van de jaren 80 zijn de dames op hun hoogtepunt. Ze scoren hits als 'Jump (For My Love)', 'I'm So Excited' en 'Automatic'. Halverwege de jaren 80 tekent de groep net als hun zus ook bij Motown. De groep weet met enkele solo en groepsplaten echter niet meer te scoren en zoeken vooral hun heil in het oldies circuit. In 1994 krijgen ze een eigen ster op de Hollywood Walk Of Fame.

Bonnie Pointer is de tweede zus die overlijdt. June overleed in 2006 op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Luister hieronder naar 'Yes We Can Can':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 stonden The Pointer Sisters met 'Fire' op plek 1744 in de Top 2000.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie