NPO Radio 2 Top 2000

Volgens Mick Jagger zijn de Stones beter dan The Beatles

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Volgens Mick Jagger zijn de Stones beter dan The Beatles

Paul McCartney wakkerde onlangs opnieuw een jarenoude discussie aan, namelijk: Welke iconische band is beter? The Beatles of The Rolling Stones?

Natuurlijk vindt Paul, die samen in The Beatles speelde met John Lennon, Ringo Starr en George Harrison, dat The Beatles het winnen van The Stones. Mick Jagger heeft daar nu op gereageerd. Hij is het niet met Paul eens en daar heeft hij een duidelijk argument voor.

"Wij touren nog steeds"

Mick reageerde op het statement in een interview met Zane Lowe's Apple Music Show: "Er is duidelijk geen concurrentie. Paul is een schat en ik ben een politicus. Het grote verschil tussen de bands is dat The Rolling Stones een band is voor grote concerten. The Beatles hebben nooit een arenatour gespeeld. Zij gingen uit elkaar voordat de evenementenwereld écht begon. Wij gingen door en spelen nog steeds stadionshows. De ene band heeft veel geluk gehad dat ze nog kunnen spelen, de andere band bestaat niet meer."

Check hieronder het volledige interview met Mick Jagger waarin hij reageert op Paul's statement.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na acht jaar nieuwe single van de Stones

Mick vertelt in het interview met Zane Lowe ook over hun nieuwe single, die hij meer dan een jaar geleden met Keith Richards schreef: "Het was niet geschreven voor nu, maar het was gewoon één van die rare dingen", zei hij. "Ik jamde gewoon op de gitaar en schreef het heel snel in zo'n 10 minuten." Centraal in het nummer staat een verlaten stad. Toepasselijk in de tijd van de coronacrisis. "We dachten dat dit nummer wel zou aanslaan in de tijden waarin we nu leefden", aldus Jagger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE GROTE BONANZA

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wat wil jij horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie