NPO Radio 2 Top 2000

Rockster Eddie van Halen (65) overleden

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rockster Eddie van Halen (65) overleden

Triest nieuws: Medeoprichter en gitarist van de band Van Halen, Eddie van Halen, is dinsdag op 65-jarige leeftijd overleden.

Dit heeft zijn zoon Wolfgang van Halen op Twitter laten weten. "Ik kan niet geloven dat ik dit moet schrijven, maar mijn vader Edward Lodewijk van Halen, heeft zijn lange en zware gevecht met kanker vanmorgen verloren", aldus Wolfgang. "Hij was de beste vader die ik ooit kon hebben. Ieder moment dat ik met hem heb gedeeld - zowel op als naast het podium - was een geschenk." Eddy van Halen is overleden aan de gevolgen van keelkanker in een ziekenhuis in Santa Monica, in Californië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Eddie van Halen werd op 26 januari 1955 geboren in Amsterdam. In 1962 vertrok familie Van Halen naar Amerika. Eddie leerde al jong pianospelen en won diverse talentenjachten. Ondanks zijn talent besloot Eddie een ander instrument te proberen: de gitaar. Iets wat hem later wereldberoemd ging maken. Samen met zijn broer Alex richtte hij de Amerikaanse hardrockband Van Halen op. Van Halen scoorde eind jaren zeventig en begin jaren tachtig een aantal hits waaronder 'Runnin' With The Devil', 'Jump' en 'Why Can't This Be Love'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 stonden er drie nummers van de band Van Halen in de Top 2000. 'Jump' op nummer 581, 'Runnin' With The Devil' op nummer 677 en 'Why Can't This Be Love' op nummer 1555.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie