NPO Radio 2 Top 2000

Zo zag de NPO Radio 2 Stemweek eruit

foto: Ben Houdijk
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Zo zag de NPO Radio 2 Stemweek eruit

Een week lang verzamelden Wouter van der Goes en Frank van 't Hof stemlijstjes van luisteraars en bekende Nederlanders. Dit was de NPO Radio 2 Top 2000 Stemweek.

Opening

Emmely de Wilt opende samen met Wout en Frank de stembussen. Dit ging gepaard met heel veel confetti en een optreden van Danny Vera.

Emmely de Wilt, Frank van 't Hof en Wouter van der Goes drukken op de rode knop.

foto: Emma Pot

Maandag

Wouter en Frank gingen het land in om Top 2000 puzzels uit te delen en om stemlijstjes op te halen. Ze arriveerden maandag bij burgemeester van Leeuwarden, Buma. In de namiddag kwamen de twee dj’s op visite bij boerin Annemiek.

(Van links naar rechts) Frank, Buma en Wouter

foto: Emma Pot

Frank met een koe

foto: Emma Pot

Dinsdag

Wouter en Frank aan bij Koffietijd. Daar speelden ze onder andere een muziekquiz. De twee DJ’s overhandigden daarnaast een puzzel aan Jaap Reesema en Snelle.

Jaap Reesema

foto: Emma Pot

Snelle met puzzel

foto: Emma Pot

Woensdag

Wouter en Frank doken woensdag in de platencollectie van de vinylloods in Dordrecht. Ze zaten knus op een stoepje voor Diggy Dex zijn huis en kwamen op de koffie bij Tineke Schouten.

Wouter vecht om de puzzel

foto: Emma Pot

Wout en Frank op een bankje

foto: Emma Pot

Donderdag

Het duo bracht een bezoekje aan de Heuvelsekerk in Tilburg. Daar speelde Rob Nederlof Bohemian Rhapsody op het orgel. In de namiddag namen Wout en Frank een kijkje in de studio van Jaap Kwakman.

Wout en Frank in de kerk

foto: Emma Pot

Wout en Frank in de studio van Jaap Kwakman

foto: Emma Pot

Luisteraars

Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof overhandigden daarnaast de hele week puzzels aan luisteraars in ruil voor hun stemlijst. Bedankt voor het stemmen!

Wout en frank met luisteraar Carla

foto: Emma Pot

Wout en Frank met luisteraars Natasja en Peter

foto: Emma Pot

Wout en Frank met luisteraar Ryanne

foto: Emma Pot

Wout en Frank met de klas van meester Gido

foto: Emma Pot

Vrijdag

Vandaag is het dan eindelijk zover: de Top 10 is bekend. Daarbij veroverde Queen de troon met Bohemian Rhapsody de NPO Radio 2 Top 2000. Roller Coaster van Danny Vera, vorig jaar de aanvoerder van de lijst der lijsten, staat nu op de tweede plaats. Opvallend hoog dit jaar: A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum op de derde positie (vorig jaar 153) en Radar Love van Golden Earring op zes (vorig jaar 33). Hier lees je de hele top 10.

Ster advertentie
Ster advertentie