NPO Radio 2 Top 2000

Barts Classic Track NL: 'Brabant'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Barts Classic Track NL: 'Brabant'

Guus Meeuwis' 'Brabant' staat al jaren in de hoogste regionen van de Top 2000. Bart is samen met de zanger en componist Jan Willem Rozenboom achter de mengtafel gekropen om de track te ontleden.

Officieus volkslied van Brabant

Opmerkelijk genoeg heeft 'Brabant' nooit hoog in de hitlijsten gestaan, maar toch is het één van Guus' succesvolste nummers. Voor veel mensen is de track het officieuze volkslied van de provincie Brabant, maar het meedeinen is tijdens Meeuwis' concerten in andere provincies niet minder. Ook in de Top 2000 heeft het nummer al jarenlang een prominente plek.

Samen met zijn vaste componist Jan-Willem Rozenboom vertelt Guus aan Bart hoe 'Brabant' is ontstaan. In de Wisseloord Studios nemen de drie de plaat stukje voor stukje onder de loep. En daarbij wordt ook de circusroffel niet vergeten!

Bekijk de video hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Barts Classic Track NL

In Barts Classic Track NL bespreekt Bart samen met artiesten hoe hun nummers tot stand kwamen en zijn opgebouwd. In de Wisseloord Studios ontleden ze laagje voor laagje parels uit de Nederlandse muziekscene.

Meer Classic Tracks van Bart vind je op zijn Facebook-pagina, in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL en in de YouTube-playlist Barts Classic Tracks.

Top 2000

​Nederland heeft gestemd! Kijk vanaf 13 december op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan. De lijst is van 25 t/m 31 december te horen op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie