NPO Radio 2 Top 2000

Dit nummer moet volgens Robbie Williams in de Top 2000

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Dit nummer moet volgens Robbie Williams in de Top 2000

Robbie Williams heeft een nieuwe coronaproof kerstsingle en dus belde Gijs hem op. Natuurlijk stelde hij de Britse zanger ook de hamvraag: welk nummer moet volgens hem eigenlijk in de Top 2000?

Gijs legt Robbie eerst even uit wat de Top 2000 precies inhoudt. Als de zanger hoort dat hij vorig jaar maar liefst zeven noteringen had op de lijst der lijsten, is hij daar erg blij mee.

Robbie Williams kiest voor…

Gijs is natuurlijk wel benieuwd welk nummer wat hem betreft in de lijst moet. Daar hoeft hij niet lang over na te denken. "'Wichita Lineman'", zegt hij resoluut. Hij voelt een zekere magie bij het nummer van Glen Campbell. Hij legt uit: "Het raakt me en brengt me naar een andere plek, naar een soort teleporteermachine. Het nummer maakt me nostalgisch over een tijd waar ik nooit ben geweest of die ik echt begrepen heb. Het is gewoon magisch."

In tijden van corona

Robbie heeft zich ondanks corona dit jaar goed kunnen bezighouden. "Het is eigenlijk wel prima geweest", vertelt hij. "Ik ben aan het sporten en ik zorg goed voor mezelf." Verder vertelde de zanger dat hij in tijden van corona vooral erg blij wordt van tijd doorbrengen met zijn kinderen. Hij is daarnaast weer aan het golfen en hij schrijft veel muziek. Robbie schreef onder meer zijn nieuwste kerstsingle 'Can't Stop Christmas', waarmee hij een positieve draai geeft aan de huidige situatie. Kerstmis zal namelijk hoe dan ook doorgaan, corona of geen corona. "Als ik een nummer ging schrijven over corona, had het geen zin om de ellende te versterken", vertelt Robbie. "We voelen ons er al ellendig door, dus ik heb in mijn eigen stijl een enigszins grappig liedje geschreven over de situatie waarin we ons allemaal bevinden."

Kan Robbie Williams raden welk van zijn nummers het hoogst in het Top 2000 van 2019 staat? Je hoort het in het fragment hieronder:

Gijs Staverman: Robbie Williams over Can't Stop Christmas

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie