NPO Radio 2 Top 2000

Queen brengt nieuwe videoclip voor 'Thank God it's Christmas' uit

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Queen brengt nieuwe videoclip voor 'Thank God it's Christmas' uit

Queen komt met een nieuwe geanimeerde videoclip voor hun single 'Thank God It's Christmas' uit 1984.

Volgens gitarist Brian May is het belangrijk dat we wat meer aan alles en iedereen op aarde denken: "Deze video gaat een stapje verder. Het is een subtiele herinnering voor mensen dat we ons verantwoordelijk moeten voelen voor ieder levend wezen op aarde. We moeten niet alleen aan onszelf en onze kleinkinderen denken, maar ook aan de dieren."

De animatie is gemaakt door Justin Moon. Hij laat de feestdagen zien vanuit het perspectief van een appartement waar alle bewoners kerst op hun eigen manier vieren. Aan het einde van de video komen alle bewoners samen om naar de vallende sneeuw en het noorderlicht te kijken.

Stress

Roger Taylor geeft aan dat kerst vaak veel stress geeft, maar uiteindelijk veel mooie herinneringen oplevert. Dit zie je ook terug in de animatie. "Het is ironisch dat Kerstmis zo'n stressvolle periode is voor veel mensen. Er zijn zo veel emoties gaande tussen de verrukte kinderen en de gespannen ouders. Het is dan vaak zo'n opluchting wanneer de dag eindelijk aanbreekt", aldus de drummer.

'Thank God It's Christmas' kwam in 1984 als single uit. Het kerstnummer stond toentertijd niet op een Queen-album maar verscheen in 1999 wel op Queen Greatest Hits III​.

Bekijk de nieuwe videoclip hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TOP 2000

Check nu op staatieindetop2000.nl of jouw favoriete platen dit jaar in de Top 2000 staan. Op vrijdag 20 december onthullen we de complete lijst met noteringen. De uitzending van de Top 2000 begint op 25 december om 08.00 uur.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie