NPO Radio 2 Top 2000

Wat deed David Bowie op jouw leeftijd?

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Wat deed David Bowie op jouw leeftijd?

Dat David Bowie ongekend veel succes heeft gehad weten we allemaal, maar wat deed hij precies toen hij net zo oud was als jij? Deze website zoekt het voor je uit!

17 jaar

Je bent zeventien jaar en maakt je waarschijnlijk druk om je huiswerk van de volgende dag, of om wat je klasgenoten van je vinden. Zo niet David Bowie. Als hij 17 jaar is, brengt hij zijn eerste single Liza Jane uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

25 jaar

Net klaar met studeren of misschien net begonnen aan je eerste baan. Bowie was daar niet mee bezig. Nee, hij legde op dat moment de laatste hand aan zijn karakter Ziggy Stardust.

30 jaar

Als David Bowie 30 is brengt hij het nummer Subterraneans uit, waarop hij zingt in een zelfbedachte taal. Soms zou je willen dat je een geheime taal had bedacht waarin alleen jij en je vrienden konden communiceren. David Bowie deed het!

42 jaar

Je bent 42 en het leven gaat zijn gangetje, maar niet bij David Bowie. Hij besluit dat het tijd is voor iets nieuws en richt de band Tin Machine op waarin hij zingt en gitaar speelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

66 jaar

Je bent net met pensioen of misschien nog net niet. David Bowie brengt in ieder geval een nieuw album uit met de titel The Next Day.

Jouw leeftijd

Wil jij ook weten wat David Bowie deed toen hij zo oud was als jij nu bent? Kijk dan hier

Ster advertentie
Ster advertentie