NPO Radio 2 Top 2000

Paul McCartney is fan van Billie Eilish

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Paul McCartney is fan van Billie Eilish

Paul McCartney heeft een boekje opengedaan over zijn liefde voor Billie Eilish’ muziek nadat de twee met elkaar in contact zijn gekomen via FaceTime.

Beatles-icoon McCartney vertelt in een interview met Howard Stern dat hij via zijn dochter modeontwerpster Stella McCartney in contact is gekomen met Billie. Stella ontwierp de outfit van Billie voor haar show op Glastonbury.

Paul vertelt: "Stella FaceTimede me tijdens Glastonbury samen met Billie en haar familie." Het festival bracht ze bij elkaar en dat het was hét moment voor Paul en Billie om elkaar te ontmoeten. “Het was geweldig om zo met elkaar te kunnen praten", vertelt McCartney.

Billie's manier van werken niks voor The Beatles

Dat McCartney fan is van Billie moge duidelijk zijn, maar haar manier van werken doet hij haar niet na. Billie Eilish schrijft en produceert muziek samen met broer Finneas vanuit haar slaapkamer. "Voor hen is deze manier perfect en wat ze voor elkaar krijgen vanuit die kamer is echt heel speciaal." Volgens Paul zou dit voor The Beatles ook niet hebben gewerkt. "De herinneringen van het opnemen, je voelen als een kind dat eindelijk z’n kamer uit mag om muziek te maken… twee nummers in de ochtend, twee nummers in de middag. We maakten vier nummers per dag en dat was zo enerverend. Ik zou dat voor niets in de wereld willen ruilen."

Billie Eilish - 'Yesterday'

En op haar beurt is Billie ook fan van The Beatles. Ze spreekt vol lof over de band in interviews en coverde hun 'Yesterday' tijdens de Oscars 2020. Een fanaccount op YouTube knutselde een video voor bij de cover, je ziet hem hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray / ANP

Ster advertentie
Ster advertentie