NPO Radio 2 Top 2000

Zoon John Bonham speelt drumsolo-duet met overleden vader

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Zoon John Bonham speelt drumsolo-duet met overleden vader

John Bonham zou vandaag 76 jaar zijn geworden. Ter ere van zijn geboortedag blikken we terug op dit speciale optreden van zijn zoon die 'samen' met hem een drumsolo speelt.

John Bonham drumde van 1968 tot zijn dood in 1980 bij Engelse rockband Led Zeppelin. Rolling Stone-lezers verkozen hem in 2011 tot beste drummer aller tijden en ook Modern Drummer kroonde hem tot beste drummer ooit. Maar hij stond niet alleen bekend om zijn drumkunsten. De band kroonde hem 'The Beast', omdat hij onder andere vliegtuigen bestuurde zonder een brevet te bezitten en zijn motor door hotelgangen reed voor de lol. Bonham stierf in 1980 in zijn slaap, doordat hij stikte in zijn eigen braaksel. Hij liet onder andere een zoon achter, Jason Bonham, die het (drum)stokje van zijn vader overnam.

Drumsolo-duet

Jason brengt in 2009 bij Guitar Center's 21st Annual Drum-Off een eerbetoon aan zijn overleden vader. Hij speelt een drumsolo-duet met de opname van een Moby Dick-solo die zijn vader ooit speelde. Afwisselend spelen zijn vader en hij stukken van de solo en afsluitend speelt Jason samen met de opname. Bekijk het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Led Zeppelin in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2023 staat Led Zeppelin 7 keer in de lijst der lijsten. Hun hoogste notering is Stairway To Heaven op plek 6. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie