NPO Radio 2 Top 2000

Sinéad O'Connor laat een onvergetelijke indruk achter op Pinkpop in 1988

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Sinéad O'Connor laat een onvergetelijke indruk achter op Pinkpop in 1988

Het is de zomer van 1988 als Sinéad O'Connor haar Pinkpop-debuut maakt. De Ierse zangeres laat een onvergetelijke indruk achter op de festivalgangers.

Voor het eerst in Landgraaf

Op 23 mei betreedt Sinéad O'Connor met alleen een gitaar het podium in Limburg. Pinkpop wordt dat jaar voor eerst op de nieuwe locatie in Landgraaf georganiseerd en trekt zo'n 36.000 bezoekers. Tijdens deze negentiende editie staan naast Sinéad onder meer de Red Hot Chilli Peppers, Joe Cocker en Herman Brood & His Wild Romance op het podium. De dan 22-jarige O'Connor speelt een set van twaalf nummers, met als voorlaatste track haar hit Troy. De zangeres schrijft het nummer destijds over haar moeilijke jeugd in Dublin en het vermeende misbruik door haar moeder. Sinéad weet de rauwe emotie in de track die middag over te brengen op de overvolle festivalweide.

In 2014 vertelt Till Smeets, vrouw van festivaldirecteur Jan Smeets, aan De Telegraaf dat het optreden van O'Connor indruk op haar heeft gemaakt en zelfs tot één van haar favoriete Pinkpop-shows aller tijden behoort.

Check 't optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie