NPO Radio 2 Top 2000

Bruce Springsteen schakelt Mumford & Sons in voor Hungry Heart op Pinkpop

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bruce Springsteen schakelt Mumford & Sons in voor Hungry Heart op Pinkpop

Tijdens zijn optreden op Pinkpop in 2012 trakteert Bruce Springsteen de bezoekers op een bijzondere uitvoering van Hungry Heart. Tijdens het nummer nodigt de Amerikaan de leden van Mumford & Sons uit op het Limburgse podium.

In 2012 keert Bruce Springsteen terug op Pinkpop, het festival waar hij in 2009 zijn debuut maakt. De Amerikaanse songwriter geeft in Landgraaf een indrukwekkend marathonoptreden, met uitvoeringen van klassiekers als Badlands, The Promised Land en The River.

Tijdens de toegift van het optreden spelen Springsteen en zijn E Street Band het nummer Hungry Heart, traditioneel een meezinger tijdens optredens van de Amerikaan. Daarbij heeft hij een speciale verrassing in petto: de leden van Mumford & Sons, die voor Springsteen op het podium stonden, mogen meedoen.

Als jonge honden, duidelijk onder de indruk van de superster en de geoliede machine van de E Street Band, stuiteren Marcus Mumford en de rest van de band over het podium. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beroemde gasten

Voor Springsteen is het een traditie geworden om collegamuzikanten uit te nodigen op het podium. In 2009 is het The Killers-frontman Brandon Flowers die de eer heeft om samen met de zanger Thunder Road te zingen.

Ook in zijn huidige tour heeft Springsteen hoog bezoek: wanneer hij in april 2023 in Barcelona speelt, ontvangt hij niemand minder dan Michelle Obama op het podium. De voormalige First Lady zingt mee met Glory Days.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bruce Springsteen in de NPO Radio 2 Top 2000

The River is de hoogste van de 22 noteringen voor Bruce Springsteen in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 staat het nummer op plek 23 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie