NPO Radio 2 Top 2000

Love Hurts van Nazareth was niet gemaakt voor op een album

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Love Hurts van Nazareth was niet gemaakt voor op een album

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertellen zanger Dan McCafferty en bassist Pete Agnew meer over het ontstaan van Love Hurts. Hadden ze ooit verwacht dat het een hit kon worden?

Love Hurts is de grootste wereldwijde hit van de Schotse hardrockband Nazareth.

Snel in elkaar gezet

Love Hurts was een enorm commercieel succes, maar de band was in eerste instantie niet van plan het nummer op single uit te brengen. Het nummer zou zelfs niet op het album Hair of the Dog verschijnen. "Het was nooit bedoeld voor een album. Het was 'n B-kant, 'n niemendalletje", vertelt bassist Pete Agnew. "Als je vroeger een album maakte, plukten ze daar een single van, maar daarvoor had je een B-kant nodig. Daarvoor draaide je even wat in elkaar in de studio. 'Love Hurts' hebben we snel in elkaar gezet en we dachten: 'Dat klinkt goed'."

Zanger Dan McCafferty vindt 'Love Hurts' een lastig nummer om te zingen. Wil je weten waarom? Bekijk het hieronder in een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Love Hurts van Nazareth in de Top 2000

In 2020 staat Love Hurts van Nazareth op plek 800 in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd hoe het nummer door de jaren heen is gestegen en gedaald? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie