NPO Radio 2 Top 2000

Kensington windt het Lowlands-publiek om hun vinger met 'Streets'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Kensington windt het Lowlands-publiek om hun vinger met 'Streets'

Kensington krijgt in 2014 het grootste podium van Lowlands toegewezen. Daar blazen ze het publiek weg met hun hit 'Streets'.

De Utrechtse rockband Kensington breekt in 2014 door met hun album Rivals, waar hits als 'War', 'Riddles' en ook 'Streets' op verschijnen. Deze doorbraak zorgt ervoor dat ze die zomer op het grote podium van Lowlands mogen optreden. De tent staat tijdens hun set dan ook helemaal vol.

'Streets'

Tijdens hun nummer 'Streets' zweept zanger Eloi Youssef het publiek op. Er ontstaat een wisselwerking. Als Youssef zingt: "Where do we go when the streets are calling", galmt het in de tent door van het publiek dat meebrult: "Calling, calling". Ze werken toe naar een vurige explosie, die na de bridge losbarst op het podium, en in het publiek. Gitarist Casper Starreveld bedankt de tent na het nummer met grote, mooie woorden: "Lowlands, bedankt voor het mooiste moment uit ons leven zojuist. Godverdomme, wat zag dat er goed uit."

Bekijk hieronder het liveoptreden van ‘Streets’ op Lowlands 2014:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Kensington staat in 2019 met 10 noteringen in de Top 2000. 'Streets' komt binnen op plek 287. Benieuwd naar hun andere noteringen in de lijst? Of hoe de band zich door de jaren heen heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie