NPO Radio 2 Top 2000

Roger Taylor: van bioloog naar Queen-drummer

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Roger Taylor: van bioloog naar Queen-drummer

In het Gouden Trommelvlies wordt elke keer een drummer in het zonnetje gezet. Dit keer is het de beurt aan Queen-drummer Roger Taylor.

"Aan Roger Taylor wil ik wel een kleine ode geven vandaag", vertelt Rabbering. "De man is een alleskunner. Zoals de meeste leden van Queen. Hij kon zingen en speelde ukelele, gitaar, maar drummen is toch waar hij het meest bekend mee geworden is."

Carrièreswitch

Taylor was vroeger niet gelijk alleen maar op muziek gefocust. Hij studeerde eerst tandheelkunde, maar de opleiding was voor hem niet zo interessant. Hij is vervolgens gestart met de opleiding biologie en heeft het ook afgerond, maar hij besluit er uiteindelijk niet veel mee te doen. In de tussentijd speelde hij namelijk al in verschillende bandjes, maar een specifiek bandje in 1968 zorgde voor verandering: Smile. "Tijdens zijn studententijd begon hij te spelen in de band die later Queen zou worden", vertelt Rabbering. Tijdens zijn tijd bij Queen heeft hij ook flink wat nummers zelf geschreven. Onder meer Radio Ga Ga, These Are The Days Of Our Lives, A Kind Of Magic, en Heaven For Everyone. Zijn passie voor snelle auto's werd duidelijk dankzij zijn nummer I'm In Love With My Car.

Wat Roger Taylor heeft gedaan in de coronacrisis? Je hoort het hieronder:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie