NPO Radio 2 Top 2000

Lana Del Rey live met Video Games tijdens Glastonbury 2014

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Lana Del Rey live met Video Games tijdens Glastonbury 2014

In 2011 brengt Lana Del Rey haar debuutsingle Video Games uit. Het wordt een grote hit en een paar jaar later speelt ze het nummer live tijdens Glastonbury.

Het nummer is afkomstig van haar album Born To Die. Het nummer werd geproduceerd door Robopop en de teksten werden geschreven door Lana Del Rey en Justin Parker. Voor de teksten haalde Del Rey inspiratie uit een paar recente relaties. "Het couplet ging over de manier waarop de dingen waren met één persoon, en het refrein was de manier waarop ik wenste dat de dingen echt waren geweest met een andere persoon, aan wie ik lang heb gedacht", aldus Lana.

Doorbraakhit

Video Games wordt beschouwd als Del Rey's 'doorbraakhit' en was een commercieel succes, met een piek op nummer één in Duitsland, IJsland en Luxemburg; het bereiken van een top tien positie in België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk; en piekte op 91 in de Billboard Hot 100. In een interview met Q Magazine legt ze uit: "Ik weet dat het een mooi nummer is en ik zing het heel laag, wat het misschien anders maakt", zei ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Video Games in de NPO Radio 2 Top 2000

Video Games staat sinds 2012 in de NPO Radio 2 Top 2000. Vorig jaar steeg het nummer 152 plaatsen naar #441 in de lijst der lijsten. Bekijk hier meer statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie