NPO Radio 2 Top 2000

Jewel krijgt Woodstock '99 muisstil met Foolish Games

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Jewel krijgt Woodstock '99 muisstil met Foolish Games

Jewel Kilcher breekt in 1997 in Nederland door met haar hitsingle Foolish Games. 2 jaar later staat de zangeres live op Woodstock '99 waar ze een prachtige versie van het nummer opvoert.

Op 8 juli 1997 brengt Jewel Kilcher haar grote hit Foolish Games uit als derde single van haar debuutalbum Pieces Of You. De track komt voort uit een gedicht dat ze schreef toen ze 16 jaar was. Ze wordt destijds namelijk stapelverliefd op een jongen en schrijft haar gevoelens op in haar dagboek. Het nummer omvangt het gevoel van onbeantwoorde liefde. Met deze plaat breekt de zangeres door in Nederland. De pianoballad wordt in 1997 gebruikt in de film Batman & Robin. Vervolgens staat het nummer meer dan 20 weken in de Nederlandse hitlijsten.

Woodstock

Op 25 juli 1999 staat Jewel op het podium van Woodstock '99, waar ze de sterren van de hemel zingt. Jewel heeft een rauw en emotioneel stemgebruik en weet daarmee het hele publiek muisstil te krijgen. Het optreden wordt dan ook vol lof ontvangen. Naast Foolish Games zingt ze een greep uit haar andere hits waaronder Who Will Save Your Soul en You Were Meant For Me.

Bekijk hieronder Foolish Games live vanaf Woodstock:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Foolish Games van Jewel behaalde in 2022 plek 1977 van de Top 2000. Benieuwd hoe het nummer het door de jaren heen heeft gedaan in de Top 2000? Bekijk het in de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie