NPO Radio 2 Top 2000

Op dit nummer stemt Paskal Jakobsen voor de NPO Radio 2 Top 2000

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Op dit nummer stemt Paskal Jakobsen voor de NPO Radio 2 Top 2000

Welk nummer mag volgens Paskal Jakobsen hoog eindigen in de NPO Radio 2 Top 2000? De frontman van BLØF kiest voor een track van een andere grootheid uit de Nederpop.

Op de eerste dag van de Stemweek voor de NPO Radio 2 Top 2000 stopt de Stembus in Bussum, waar Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte BLØF-zanger Paskal Jakobsen treffen. De frontman stond gisteravond op het podium van TivoliVredenburg met zijn andere project, het trio Musketiers dat hij vormt met Paul de Munnik en Bertolf.

De Dijk

"Het was show 15 of 16, dan is de band op stoom gekomen, dus het was echt een superleuke show", legt Jakobsen uit. "Maar het was extra bijzonder omdat we hoog bezoek hadden van Huub van der Lubbe." De BLØF-frontman vertelt dat Van der Lubbe met De Dijk altijd een van zijn grote muzikale voorbeelden is geweest. "Ik was verschrikkelijk blij dat hij er was. Het is een heel bijzondere man, en er zit natuurlijk een enorm verhaal aan vast, nu De Dijk gaat stoppen."

Om die reden kiest Paskal Jakobsen in zijn stemlijst voor de NPO Radio 2 Top 2000 ook voor een nummer van De Dijk. "Dan zou ik voor Niemand in de Stad gaan", vertelt hij. "Ze hebben zoveel verschrikkelijk mooie liedjes gemaakt. Maar als ik terugkijk naar alle shows van De Dijk die ik heb gezien in de tijd dat we net begonnen met BLØF, dan deed ik toen ze dit speelden m'n ogen dicht en ging ik in dit nummer leunen. Zo'n verschrikkelijk lekkere track is dat."

Concert at SEA

Naast voorpret voor de NPO Radio 2 Top 2000 blikt Jakobsen ook alvast vooruit naar de zomer van 2023, wanneer Concert at SEA weer op het programma staat. Hij vertelt Jan-Willem en Jeroen welke artiesten er dat jaar op de Brouwersdam staan. Onder anderen George Ezra, Anouk, Danny Vera, DI-RECT en De Jeugd van Tegenwoordig zullen naar Zeeland trekken.

Bekijk het volledige gesprek met Paskal Jakobsen hieronder:

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 Top 2000

De volledige NPO Radio 2 Top 2000 van 2022 wordt donderdag 15 december tussen 12.00 en 14.00 uur onthuld tijdens Annemiekes A-Lunch op NPO Radio 2. Na de bekendmaking is de complete lijst meteen te bekijken op nporadio2.nl. Kijk vanaf maandag 12 december om 13.00 uur op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Ster advertentie
Ster advertentie