NPO Radio 2 Top 2000

Meest memorabele optreden van Stromae

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Meest memorabele optreden van Stromae

Zijn nieuwe muziek laat nog even op zich wachten, maar gelukkig zijn er volop prachtige beelden terug te vinden van de optredens van Paul Van Haver, alias Stromae. Zoals deze gedenkwaardige uitvoering van Papaoutai.

Iedereen die ooit een concert van Stromae bijgewoond heeft, weet wat deze man in zijn mars heeft. Naast zijn formidabele vocale kunsten is hij ook een performer pur sang. Hij kan een zaal beroeren met enkel zijn mimiek en nergens doet hij dat beter dan tijdens het nummer Papaoutai, afkomstig van zijn inmiddels alweer acht jaar oude album Racine Carrée. Het onderstaande optreden is daar een uitmuntend voorbeeld van.

Papa- en mama-outai

Eind vorig jaar beloofde Stromae in de Franse krant Libération dat er eindelijk een nieuw album van hem zit aan te komen. Een datum is vooralsnog onbekend. Het laatste dat we van hem hoorden op muzikaal vlak was zijn medewerking aan het Coldplay-nummer Arabesque uit 2019. Inmiddels is de Belgische muzikant vader van een zoontje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stromae in de Top 2000

Stromae heeft vier noteringen in de Top 2000. Formidable is zijn hoogste notering op nummer 229 en Papaoutai staat op nummer 521. Daaronder treffen we nog Alors On Danse en Tous Les Mêmes aan, respectievelijk op nummer 941 en 1338.

Foto omslag: YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie