NPO Radio 2 Top 2000

Peter Frampton ontroert stadion met akoestisch Baby, I Love Your Way

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Peter Frampton ontroert stadion met akoestisch Baby, I Love Your Way

Peter Frampton is gedurende zijn carrière bekend komen te staan om zijn spectaculaire live-opnames. In juli 1977 bevestigde hij zijn status als stadiongrootheid met een show in het Californische Oakland. Check hier zijn uitvoering van Baby, I Love Your Way.

Peter Frampton is een van de weinige artiesten die beter gescoord heeft met concertopnames dan met studioplaten. Sterker nog: zijn Frampton Comes Alive! uit 1976 is een van de meest succesvolle concertregistraties aller tijden. Maar ook in de jaren die volgen, blijft de Engels-Amerikaanse muzikant stadions platspelen.

Zo ook het Oakland Coliseum Stadium in Californië, waar Frampton in juli 1977 een enorme show geeft. Tussen al zijn met grootse gitaren dichtgemetselde anthems speelt de langharige zanger een verrassend intieme versie van Baby, I Love Your Way, Framptons grootste hit naast Show Me The Way. Met een akoestische gitaar krijgt hij het in de Californische zon badende stadion muisstil, en zien we in het publiek hier en daar een traan weggepinkt worden.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

High Fidelity

De hit van Frampton komt in de decennia na de release nog in verschillende uitvoeringen door andere artiesten in de spotlights. Naast de uitvoering van dance-popband Will To Power - die Baby, I Love Your Way vermengt met Free Bird van Lynyrd Skynyrd (nog zo'n stadionklassieker) - komt de song ook onder de aandacht dankzij de verfilming van Nick Hornby's succesroman High Fidelity.

In de cultfilm, ook bekend door een cameo van Bruce Springsteen en een Marvin Gaye coverende Jack Black, volgen we platenwinkel-eigenaar Rob (John Cusack), die probeert zijn zoveelste relatiebreuk te verwerken. Terwijl dat gebeurt, komt hij op het spoor van zangeres Marie DeSalle (Lisa Bonet). Wanneer hij naar een optreden van haar gaat kijken, zingt ze een cover van Baby, I Love Your Way. Rob, niet bepaald een fan van "Peter fucking Frampton" raakt tegen wil en dank geëmotioneerd door het optreden.

Bekijk de scène hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Peter Frampton in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Peter Frampton één keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Zijn live-uitvoering van Show Me The Way staat op plek 1739 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie