NPO Radio 2 Top 2000

Dit is 'The Man With the Child In His Eyes'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Dit is 'The Man With the Child In His Eyes'

Kate Bush's 'The Man With The Child in His Eyes' kent iedereen. Maar bijna niemand weet wie het is!

Glinstering in de ogen

Het nummer gaat over de glinstering die Kate Bush zegt te zien in de ogen van veel van de mannen die ze kent. Ze worden ouder, maar verliezen niet het kind in zichzelf. Maar wie is nou de ‘Man With The Child In His Eyes’?

Welnu, dat is deze meneer...

'Mijn eerste echte liefde'

Steve Blacknell heet ‘ie, en het is Kates eerste vriendje. Hij vertelt in 2010 aan de Daily Mail: "In de lente van 1975 was Kate Bush mijn eerste echte liefde. Het enige wat ik van haar wist was dat ze liedjes schreef, piano speelde, en in een prachtig huis woonde met een lieve familie. Zij wilde een wereldster worden en ik dj. Ooit zou ik haar aankondigen bij ‘Top Of The Pops’.”

Marketing assistent

Uiteindelijk kreeg Blacknell, die toen hij iets met Kate kreeg nog toiletten schoonmaakte, een baan bij een platenmaatschappij als marketing assistent. “Toen voelde ik me eindelijk klaar om haar muziek te horen en het was een dag die ik nooit zal vergeten. Ik kwam bij haar huis en ze bracht me naar de kamer waar de piano stond. Ik dacht ‘Oh mijn God’. Wat ik hoorde deed mijn hart stilstaan. Ik wist toen ineens dat ik verliefd was op een genie.”

TV-presentator

Bush en Blacknell verloren elkaar uit het oog toen Kate Bush succesvol werd. Blacknell werd later TV-presentator en verkocht in 2010 de originele tekst van het nummer via memorabiliasite 991.com

Ster advertentie
Ster advertentie