NPO Radio 2 Top 2000

Joe Buck brengt ode aan Fleetwood Mac tijdens Stemweek

foto: Bullet-Ray
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Joe Buck brengt ode aan Fleetwood Mac tijdens Stemweek

Met een optreden in Emmeloord heeft Joe Buck de vijfde dag van de Stemweek voor de NPO Radio 2 in stijl ingeluid. De singer-songwriter speelde zijn eigen single The Way You Take Time, en zong daarnaast een cover van een klassieker van Fleetwood Mac.

Tijdens het seizoen van Beste Zangers van 2021 bewees Joe Buck al uitstekend uit de voeten te kunnen met het werk van collega-songwriters. Dat bewees hij maandagochtend in Emmeloord bepaald niet verleerd te zijn met een optreden tijdens de Stemweek voor de NPO Radio 2 Top 2000.

De zanger bracht een ode aan Fleetwood Mac, de band waarvan vorige week zangeres en toetsenist Christine McVie op 79-jarige leeftijd overleed. Buck koos een klassieker uit het oeuvre van de Brits-Amerikaanse band: het door Stevie Nicks geschreven Dreams. Die song is afkomstig van Rumours, dat in 2021 met maar liefst zeven nummers in de NPO Radio 2 Top 2000 staat, meer dan elk ander album in de lijst.

Bekijk Joe Bucks cover van Dreams hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Way You Take Time

Daarnaast wist Buck maandagmorgen ook met zijn eigen werk indruk te maken. Hij speelde een intieme versie van The Way You Take Time, de single waarmee hij in 2019 een hit scoorde.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Top 2000

De volledige NPO Radio 2 Top 2000 van 2022 wordt donderdag 15 december tussen 12.00 en 14.00 uur onthuld tijdens Annemiekes A-Lunch op NPO Radio 2. Na de bekendmaking is de complete lijst meteen te bekijken op nporadio2.nl. Kijk vanaf maandag 12 december om 13.00 uur op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Ster advertentie
Ster advertentie