NPO Radio 2 Top 2000

Deze vaste gasten verdwenen dit jaar uit de Top 2000

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Deze vaste gasten verdwenen dit jaar uit de Top 2000

Nummers komen en gaan in de lijst. Welke zeven nummers hebben altijd in de Top 2000 gestaan, maar moesten hun basisplaats dit jaar afstaan?

Dit jaar staan er 73 nummers in de lijst die er nog nooit in hebben gestaan. En 98 nummers stonden er vorig jaar nog wel in, maar dit jaar niet meer. Zeven van die 98 nummers hadden tot 2019 elk jaar een plekje in de lijst.

Shirley Bassey – 'This Is My Life'

In de twintig voorgaande edities was Shirley Bassey altijd van de partij, maar in 2019 nemen we afscheid van de Welshe zangeres. Haar koningsnummer ‘This is my life’, een cover van het Italiaanse nummer ‘La Vita’ van Elio Gandolfini, stond vorig jaar nog op 1675. Het is daarmee gelijk de diepste daler van de zeven nummers.

Andere nummers van de zangeres uit Wales verdwenen eerder al uit de lijst der lijsten. In 2004 keerde ‘Something’ niet terug en een jaar eerder verdween haar James Bond-klassieker ‘Goldfinger’ uit de lijst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Beatles – 'Here, There and Everywhere'

'Here, There and Everywhere' stond vorig jaar op plek 1901 en verdwijnt nu voor het eerst uit de lijst. Het vertrek van deze plaat is een van de redenen dat The Beatles dit jaar voor het eerst geen hofleverancier meer zijn. Dat is dit jaar Queen, met 37 noteringen in de lijst.

Twee andere nummers van The Beatles verdwenen dit jaar ook uit de lijst. ‘Hello Goodbye’ had in 2018 juist zijn rentree gemaakt na vijf jaar afwezigheid. ‘Across the Universe’ verdween dit jaar voor de vierde keer uit de lijst.

Them - 'Gloria'

Van de 7 nummers die voor het eerst geen plekje hebben veroverd in de lijst, heeft Gloria van 'Them' ooit het hoogst gestaan. In 2000 stond het nummer op positie 260. Ter vergelijking: die positie wordt dit jaar bezet door ‘Twilight Zone’ van Golden Earring.

Het nummer werd in 1983 uitgebracht als onderdeel van de soundtrack van een nieuwe film van Francis Ford Coppola, genaamd ‘The Outsiders’, met daarin een hele jonge Tom Cruise.

De hele lijst met verdwenen stamgasten

Artiest

Titel

Jaar

Shirley Bassey

It’s my life

1979

Randy Crawford

One Day I'll Fly Away

1980

Them

Gloria

1967

Frank Sinatra

I've Got You Under My Skin

1956

Beatles

Here There And Everywhere

1966

Zager & Evans

In The Year 2525

1969

Level 42

Love Games

1981

Duik zelf in de statistieken van de Top 2000

Wil je zelf eens uitzoeken welke nummers populair zijn in jouw gemeente? Eens kijken hoe jouw favoriete plaat het door de jaren heen gedaan heeft qua notering? Of gewoon eens neuzen in de statistieken van de Top 2000? Dat kan op onze gloednieuwe statistiekenpagina!

VOLG DE TOP 2000

Je volgt de NPO Radio 2 Top 2000 van 25 t/m 31 december op radio, tv en online. We hebben alle kanalen voor je in een handig overzicht gezet zodat je niets hoeft te missen. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie