NPO Radio 2 Top 2000

De allerlaatste show van Prince

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. De allerlaatste show van Prince

Op 14 april 2016 geeft Prince een legendarisch optreden in het Fox Theatre in Atlanta. Later blijkt dit zijn allerlaatste show ooit.

Het concert in Atlanta zou eigenlijk een week eerder plaatsvinden, maar wordt door de slechte gezondheid van Prince gecancelled. Fans staan uren in de rij als ze te horen krijgen dat de zanger met griep kampt en het concert niet doorgaat. Een week later voelt Prince zich wel goed genoeg om op te treden en wordt de show ingehaald.

Laat meer van zichzelf zien dan ooit

Het optreden op 14 april 2016 gaat uiteindelijk de boeken in als zijn laatste ooit. Precies een week later overlijdt het popicoon in zijn eigen studiocomplex Paisley Park. Het concert is onderdeel van de Piano & A Microphone Tour, waarmee Prince meer van zichzelf laat zien dan ooit. Hij is samen met de vleugel en kaarsen de enige opvulling van het enorme podium. De intieme show, die ruim een uur duurt, wordt ondersteund door bijpassende animaties op een groot scherm. In de kleine setting weet Prince iedereen in te pakken met zijn pianospel en zang. De hele zaal zingt hits als Purple Rain luidkeels mee.

Recensies zijn lovend

De keuze voor de intieme setting, levert Prince veel lovende reacties op. Fans noemen het optreden 'geweldig' en 'het beste concert ooit'. CCN noemt het zelfs een 'heilige ervaring'. Net als bij veel van zijn concerten, is het tijdens de laatste show in Atlanta niet toegestaan om opnames of foto's te maken. Het is maar goed dat er bezoekers zijn die dit toch gedaan hebben, want dankzij hen hebben we nu beelden van zijn laatste optreden ooit.

Check de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Postuum album

Op vrijdag 30 juli verschijnt een nooit eerder uitgebracht album van Prince met de titel Welcome 2 America. De deluxe editie van het album bevat 12 studiotracks en een video van een concert van Prince uit 2011 met The New Power Generation gemaakt tijdens zijn Welcome 2 America- tour in Los Angeles

Prince in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Prince twaalf keer in de NPO Radio 2 Top 2000 met Purple Rain als hoogste notering op plek 13. Benieuwd hoe zijn nummers zijn gestegen en gedaald in de lijst door de jaren heen? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie