NPO Radio 2 Top 2000

Paul McCartney biedt troost met nieuw album McCartney III

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Paul McCartney biedt troost met nieuw album McCartney III

Paul McCartney heeft zijn nieuwe album McCartney III uitgebracht, waarmee hij troost biedt in deze zware periode.

McCartney nam het album solo op in Engeland tijdens de lockdown in maart. Met deze plaat maakt hij een trilogie van zijn McCartney-albums. In een interview met Louder Sound vertelt hij hoe tot dit nieuwe werk kwam. "Er waren wat dingen waar ik over de jaren weleens aan gewerkt had, maar waar ik soms tijd voor tekort kwam. Hierdoor waren er halve liedjes over, dus begon ik te bedenken wat ik allemaal had." Hij begon iedere opname voor dit album met het instrument waar hij het nummer op had geschreven en voegde er gaandeweg meerdere lagen aan toe.

Troost in tijden van corona

In McCartney III reflecteert Macca niet zozeer op een keerpunt in zijn eigen leven, zoals hij dat op de voorgangers in de trilogie deed. Hij neemt een breder perspectief en laat zijn teksten door de pandemie doordringen. Zo zingt hij op Find My Way de tekst "You never used to be afraid of days like this, but now you’re overwhelmed by anxiety", waarin hij een verwijzing maakt naar de onzekere en soms beangstigende tijden waarin we leven. McCartney biedt je daarom op een speelse manier troost met zijn "Let me help you round, let me be your guy".

Beluister McCartney III hieronder:

Documentaire

Naast het uitbrengen van een nieuw album is McCartney ook druk met een nieuwe zesdelige documentairereeks. Deze maakt hij samen met muziekproducer Rick Rubin, die albums geproduceerd heeft met onder meer Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, Beastie Boys en vele anderen. In de documentaire reflecteert McCartney op zijn eigen muzikale opvoeding en geeft hij een exclusief inkijkje in de totstandkoming van een aantal alom bekende hits van The Beatles. Het is nog niet bekend wanneer de documentaire te zien zal zijn.

Bekijk hieronder alvast de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Paul McCartney staat dit jaar vier keer solo in de Top 2000, met zijn hoogste notering voor 'Band On The Run'. The Beatles staan er in 2020 maar liefst dertig keer in. Benieuwd hoe McCartneys muziek zich door de lijst heeft bewogen door de jaren heen? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie