NPO Radio 2 Top 2000

Nieuwe videoclip bij oud Pink Floyd-nummer

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Nieuwe videoclip bij oud Pink Floyd-nummer

Het is ondenkbaar dat er ooit nog nieuw materiaal van Pink Floyd verschijnt, maar toch is er nu een nieuwe videoclip van de band.

We kunnen het ons niet voorstellen dat Roger Waters en David Gilmour weer samen de studio induiken om een plaat te maken. Gelukkig ligt er nog genoeg moois in de kluis. Zo is er een videoclip gemaakt bij het nummer 'Grantchester Meadows'. Fans van Pink Floyd kennen 'Grantchester Meadows' wel, want de originele versie ervan is te vinden op het album Ummagumma. De geluidsopname is in 1969 gemaakt door de Britse omroep BBC.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De beelden die je in de videoclip ziet, zijn van latere datum. Het optreden van Pink Floyd is in 1970 gefilmd in San Francisco en de beelden van het Engelse landschap zijn pas eerder dit jaar geschoten. 'Grantchester Meadows' is een voorproefje van de boxset The Early Years, die op 11 november wordt uitgebracht. De boxset bestaat uit 27 schijven, met daarop onder andere twintig nooit eerder uitgebrachte opnames, radiosessies, liveconcerten en een opgepoetste geluidsopname van het concert uit Pompeii.

Ster advertentie
Ster advertentie