NPO Radio 2 Top 2000

Roger Waters speelt 'Time' live in de Ziggo Dome

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Roger Waters speelt 'Time' live in de Ziggo Dome

In juni 2018 staat Roger Waters tijdens de Us + Them Tour met zijn band viermaal in de Ziggo Dome.

De muziek van Pink Floyd overbrugt generaties met thema’s als mensenrechten en het besef van onze korte tijd op aarde. Dat blijkt maar weer uit het nummer 'Time', het vierde nummer van het legendarische The Dark Side of the Moon (1973). Waters schreef het over zijn eigen besef dat het leven niet gaat over jezelf voorbereiden op wat er straks gebeurt. Je moet de controle over je lot juist stevig in eigen handen houden.

Klokkengeluiden door Alan Parsons

De intro, waarin verschillende soorten klokkengeluiden te horen zijn, is opgenomen door Alan Parsons (The Alan Parsons Project) in een antiekzaak. Hij nam de klokken één voor één op. Toen Pink Floyd hem liet weten dat ze 'Time' schreven, bood Parsons de opname aan, en inmiddels kennen we het nummer niet zonder. Pink Floyd treedt helaas al jaren niet meer op in de originele samenstelling, maar Roger Waters, voormalige leadzanger en bassist van de band laat de muziek zeker niet links liggen in zijn solo-optredens.

Bekijk hieronder het liveoptreden van Roger Waters in de Ziggo Dome in juni 2018. Ook Corné Klijn is aanwezig bij het concert en schrijft een verslag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 staat Pink Floyd met 13 noteringen in de Top 2000. 'Time' vinden we op plek 306 en Pink Floyd’s hoogste notering is voor 'Wish You Were Here' op plek 10. Benieuwd hoe de muziek van Pink Floyd zich door de jaren door de Top 2000 heeft bewogen? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie