NPO Radio 2 Top 2000

Steve Harley over het uiteenvallen van Cockney Rebel

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Steve Harley over het uiteenvallen van Cockney Rebel

In de jaren zeventig had Steve Harley met zijn Cockney Rebel band een enorme hit met 'Make Me Smile'. In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt hij het verhaal achter dit nummer.

Steve Harley werkt op het moment van opnemen als dj bij BBC Radio 2. Hier heeft hij zijn eigen show genaamd Sounds of the 70's. "Ik ben een man van de jaren '60, maar ik moet zeggen dat wij, en zij, pas échte muziek maakten in de jaren '70", aldus Harley.

'Ze liepen bij me weg'

"Ik had geen gitarist", vertelt Steve Harley. "Toen haalde ik Jim Cregan erbij, een echte gitarist. Op 'Make Me Smile' speelde hij een geniale gitaarsolo, zoals we allemaal hebben kunnen zien." Zo snel de band opkwam, zo snel begonnen zich de eerste haarscheurtjes al te vertonen. Dit zou aan Steve Harley hebben gelegen, maar volgens hem is dat niet helemaal het geval: "Ze liepen bij me weg. Ze wilden dingen die ik niet wilde. Toen gingen ze alleen verder. Met z'n drieën lieten ze mij zitten. Daar schreef ik 'Make Me Smile' over."

'Achteraf heeft niemand meer iets van ze gehoord'

Met het nummer wil hij aan zijn ex-bandmaten laten weten dat het allemaal niet zo makkelijk zou worden zonder hem als frontman. "Achteraf heeft niemand meer iets van ze gehoord", aldus Harley. "Wanneer jullie terugkomen ga ik mijn gelijk krijgen. Kom me dan maar opzoeken en make me smile."

Benieuwd naar het hele gesprek én hoe 'Make Me Smile' origineel klonk? Bekijk het in deze aflevering van Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000 a gogo

Je ziet iedere zondag een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo op YouTube.

BEZOEK HET TOP 2000 CAFÉ ONLINE

Wij zijn ondertussen begonnen met afbreken, maar online leeft het Top 2000 Café het hele jaar door. Bezoek het Top 2000 Online Café aan de hand van gidsen Jan-Willem Roodbeen, Leo Blokhuis of Matthijs van Nieuwkerk.

KIJK EN LUISTER DE TOP 2000 TERUG

Geen zin om nog een heel jaar te wachten tot je weer kunt genieten van een hele week aan muziek? Kijk hier de hele Top 2000 van 2019 terug.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie