NPO Radio 2 Top 2000

A Thousand Miles van Vanessa Carlton gaat over beroemd acteur

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. A Thousand Miles van Vanessa Carlton gaat over beroemd acteur

In deze Top 2000 a gogo vertelt zangeres Vanessa Carlton over haar enorme doorbraakhit A Thousand Miles. Het nummer stond voor het laatst in de NPO Radio 2 Top 2000 in 2012.

Dat is precies tien jaar na de release van het nummer. In 2002 verscheen uit het niets de Amerikaanse Vanessa Carlton in beeld. De jonge vrouw brengt A Thousand Miles uit als soundtrack voor de film Legally Blonde in 2001. Een jaar later verschijnt het nummer als de eerste officiële single van debuutalbum Be Not Nobody. De track is een typische one hit wonder, maar Vanessa heeft er geen moment spijt van gehad.

Over wie gaat A Thousand Miles?

In de Top 2000 a gogo vertelt Carlton dat ze het nummer schreef toen ze stapelverliefd was. "Ik woonde in een studentenhuis met leerlingen van Juilliard. Ik was stapelverliefd op een van hen. Ik heb hem/haar nooit gesproken, maar het nummer gaat over die persoon." Over de identiteit wil Carlton helaas niet teveel kwijt. "Hij/zij weet niet dat het over hem/haar gaat, maar het is een heel beroemd acteur. Dit geheim neem ik mee in mijn graf."

Hoe oud was Vanessa toen ze A Thousand Miles schreef en hoe ging dat proces? Bekijk hieronder de hele aflevering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie