NPO Radio 2 Top 2000

Queen brengt nieuw nummer met Freddie Mercury uit

foto: Bullet-Ray
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Queen brengt nieuw nummer met Freddie Mercury uit

Mercury overleed ruim dertig jaar terug, maar deze zomer verschijnt hij toch op nieuwe muziek. Queen brengt in september de nog niet eerder gehoorde track Face It Alone uit, waarop ook Freddie Mercury is te horen.

Dit maken bandleden Brian May en Roger Taylor bekend in een interview met BBC. Taylor noemt Face It Alone een oude parel van Mercury. Het nummer werd al opgenomen voor de release van The Miracle, het dertiende studioalbum dat in 1989 uit werd gebracht. Twee jaar na de release overleed de legendarische Freddie Mercury.

Opnames gered

Brian May vertelt in hetzelfde interview dat ze het nummer eigenlijk een beetje vergeten waren. "Het was echt een ontdekking toen we het tegenkwamen. We hebben er meerdere keren naar gekeken, maar dachten dat we de opnames niet konden redden. Toen hebben we er met een technisch team naar gekeken en kwamen we er achter dat het wél kon. Het zijn een soort van aan elkaar genaaide stukken, maar het is prachtig. En het raakt ons echt."

Queen in de Top 2000

Queen is al jaren een van de hofleveranciers van de NPO Radio 2 Top 2000. In 2021 staat de band maar liefst 35 keer in de lijst. Benieuwd naar alle noteringen? Bekijk hier de Top 2000 lijst van afgelopen jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie