NPO Radio 2 Top 2000

The Cure irriteert Robert Palmer met extra lange versie van A Forest op Werchter

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Cure irriteert Robert Palmer met extra lange versie van A Forest op Werchter

Een nog piepjong The Cure staat in 1981, met onder andere Robert Palmer, op het affiche van Rock Werchter. De band rond Robert Smith besluit de rocker een hak te zetten met een extra lange versie van A Forest.

In 1981 zit The Cure middenin hun legendarische gotische fase, die in 1980 begon met de release van tweede album Seventeen Seconds en duurt tot Pornography uit 1982. De eerste single van Seventeen Seconds is meteen een van hun sleuteltracks: A Forest. Die track is steevast de hoogste notering voor The Cure in de NPO Radio 2 Top 2000: in 2021 staat het nummer op plek 40.

Rock Werchter

Wanneer The Cure op 5 juli 1981 op Rock Werchter staat, zorgt de band voor een memorabel moment. Op het programma van het Belgische festival staat de groep voor Addicted to Love-zanger Robert Palmer ingepland. Tijdens het optreden van The Cure begint de Brit al aan te geven dat hij het tijd vindt dat de leden van The Cure hun set afronden. Naar verluidt verzoekt Palmer zijn roadies om The Cure van het podium af te dwingen.

Dat verzoek leidt ertoe dat een sardonische Robert Smith tegen het publiek zegt dat de band nog maar tijd heeft voor één nummer: A Forest. Maar om Palmer een hak te zetten, laat hij de band een extreem uitgerekte, negen minuten durende versie van de track spelen. Na afloop van het nummer roept bassist Simon Gallup nog "Fuck Robert Palmer" tegen het publiek.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'80s Achtdaagse NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie