NPO Radio 2 Top 2000

DI-RECT krijgt Top 2000 Award voor Soldier On

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. DI-RECT krijgt Top 2000 Award voor Soldier On

De NPO Radio 2 Top 2000 Award gaat dit jaar naar DI-RECT. De Haagse band is met Soldier On de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000. Het nummer staat op de twaalfde plaats.

NPO Radio 2 zet met de Top 2000 Award jaarlijks een Nederlandse artiest of band extra in de schijnwerpers. Eerdere winnaars zijn Danny Vera en Davina Michelle. Jan-Willem Roodbeen trok met de award onder zijn arm naar Den Haag om DI-RECT met het goede nieuws te verrassen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soldier On

Voor veel Nederlanders was ‘volhouden’ het motto in 2020. Geen wonder dat DI-RECT uitgerekend dit jaar zoveel mensen weet te raken met Soldier On. Het zingen van het nummer heeft voor frontman Marcel van Veenendaal een helende werking en die uitwerking blijkt de ballad tijdens dit crisisjaar ook te hebben op de rest van Nederland. DI-RECT heeft veel mensen met Soldier On een hoopvol anthem gegeven dat een bepaalde periode voor altijd zal belichamen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister de NPO Radio 2 Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie