NPO Radio 2 Top 2000

Stevie Wonder brengt twee nieuwe nummers uit

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Stevie Wonder brengt twee nieuwe nummers uit

Stevie Wonder heeft twee nieuwe nummers uitgebracht en heeft ook laten weten zijn label Motown te verlaten voor zijn nieuwe label So What the Fuss Records.

De muzikant heeft 'Can't Put It In The Hands Of Fate' en 'Where Is Our Love Song' met de wereld gedeeld. Het laatste nummer was een lang schrijfproces, want in een online persconferentie laat de muzikant weten dat hij begon met schrijven aan 'Where Is Our Love Song' in 1968. Hij heeft het nummer toch uit zijn archief gehaald en samen met Gary Clark Jr. uitgebracht.

'Deze gekte is onaanvaardbaar'

Voor het nummer 'Can't Put It in The Hands Of Fate' is Wonder ook een samenwerking aangegaan. Samen met Rapsody, Cordae, Chika en Busta Rhymes en vijf kinderen van Wonder heeft hij het nummer gerealiseerd. "Toen ik het voor het eerst schreef ging het over een relatie", vertelt hij. "En toen dacht ik aan waar we zijn in de wereld en ik dacht: 'Deze gekte is onaanvaardbaar. We gaan er niet meer voor. Verandering is nu. We kunnen het niet in handen van het lot leggen. We kunnen het stemmen niet in handen van het lot leggen'."

De opbrengst van de nummers gaan naar de voedselbankorganisatie Feeding America. "In deze tijden horen we de meest aangrijpende wake-up calls en kreten voor dit land en de wereld om, alsjeblieft, gehoor te geven aan onze behoefte aan liefde, vrede en eenheid", aldus Wonder over zijn samenwerking met de organisatie.

Luister hieronder naar de nieuwe nummers:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw label

Naast nieuw materiaal heeft Wonder in de online persconferentie laten weten het label Motown te verlaten en te starten met zijn eigen label So What the Fuss Records. Wonder heeft maar liefst zestig jaar lang gewerkt samen met Motown, maar nu is het tijd voor iets nieuws. "Ook al heb ik Motown verlaten, ik verlaat Motown nooit", aldus Wonder. Wonder was pas elf jaar oud toen hij in 1961 een contract tekende bij Motown.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie