NPO Radio 2 Top 2000

Vinylperser Thomas Dijkstra: 'Africa van Toto is mij heel dierbaar'

foto: Bullet-Ray
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Vinylperser Thomas Dijkstra: 'Africa van Toto is mij heel dierbaar'

Dankzij zijn werk bij een vinylperserij in Leeuwarden is Thomas Dijkstra het hele jaar door met muziek bezig. Bij het samenstellen van zijn stemlijst voor de NPO Radio 2 Top 2000 is er één plaat die er voor hem uitspringt: Africa van Toto.

Productiemanager Thomas Dijkstra zit met vinylperserij Deepgrooves op een historische locatie in Leeuwarden. Het bedrijf is gevestigd in de oude gevangenis in de stad, de Blokhuispoort (volgens Jeroen Kijk in de Vegte "de poort naar de eeuwige muziekkennis").

Africa

Op de zesde dag van de Stemweek gaan Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte langs bij de perserij in Leeuwarden. "In de loop der jaren zijn er al veel platen van Top 2000-artiesten door mijn handen gegaan", vertelt Dijkstra over zijn werk. De absolute favoriet in zijn stemlijst voor de NPO Radio 2 Top 2000 echter nog niet: "Die staat nog altijd op m'n verlanglijstje."

Het eerste nummer dat Dijkstra invult op zijn stemlijst is Africa, de klassieker van Toto uit 1982. Een nummer dat niet alleen veel voor hem betekent, maar ook voor zijn collega's bij de vinylperserij. "Het is ons heel dierbaar", legt hij uit. "Mijn collega Benjamin start hem op oudejaarsavond altijd om 23:58 uur in, en dan komt de eerste zin precies om middernacht. Zo begint hij zijn nieuwe jaar."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 Top 2000

De volledige NPO Radio 2 Top 2000 van 2022 wordt donderdag 15 december tussen 12.00 en 14.00 uur onthuld tijdens Annemiekes A-Lunch op NPO Radio 2. Na de bekendmaking is de complete lijst meteen te bekijken op nporadio2.nl. Kijk vanaf maandag 12 december om 13.00 uur op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Ster advertentie
Ster advertentie