NPO Radio 2 Top 2000

Postuum album van Prince aangekondigd

 1. Top 2000chevron right
 2. Nieuwschevron right
 3. Postuum album van Prince aangekondigd

Op vrijdag 30 juli verschijnt een nooit eerder uitgebracht album van Prince met de titel Welcome 2 America.

De deluxe editie van het album bevat 12 studiotracks en een video van een concert van Prince uit 2011 met The New Power Generation gemaakt tijdens zijn Welcome 2 America- tour in Los Angeles. The Prince Estate en Legacy Recordings leggen uit: 'Het is een krachtig, creatief statement dat verslag doet van Prince’s zorgen, hoop en visie op een maatschappij in ontwikkeling en zijn vooruitziende blik op een tijdperk van politieke verdeeldheid, misinformatie en een hernieuwde strijd om raciale gerechtigheid".

Uit de kluis

Prince had het album al in 2010 afgerond, maar bracht het nooit uit. Hij bewaarde het, naast talloze andere onuitgebrachte projecten, in zijn befaamde kluis op zijn Paisley Park landgoed. Op het album zijn samenwerkingen te horen met bassist Tal Wilkenfeld, drummer Chris Coleman en engineer Jason Agel, evenals aanvullende bijdragen van New Power Generation-zangeressen Shelby J., Liv Warfield en Elisa Fiorillo en keyboard-speler Morris Hayes, die ook een aantal tracks voor Welcome 2 America produceerde.

Titeltrack

Het blijft niet alleen bij een aankondiging, want de titeltrack staat al online! Welcome 2 America is een monoloog van Prince over de oppervlakkigheid van social media en reality-tv en monopolies in de muziekindustrie. In de track noemt Prince Amerika 'the land of the free / home of the slave'.

Luister hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De volledige tracklist van het studioalbum bestaat uit:

 1. Welcome 2 America
 2. Running Game (Son of a Slave Master)
 3. Born 2 Die
 4. 1000 Light Years From Here
 5. Hot Summer
 6. Stand Up and B Strong *
 7. Check The Record
 8. Same Page, Different Book
 9. When She Comes
 10. 1010 (Rin Tin Tin)
 11. Yes
 12. One Day We Will All B Free

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie