NPO Radio 2 Top 2000

The Black Crowes eren Otis Redding met Hard To Handle

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Black Crowes eren Otis Redding met Hard To Handle

In de jaren ’90 maken we kennis met de Amerikaanse rockband The Black Crowes. Op hun debuutalbum Shake Your Money Maker scoren ze een grote hit met Hard To Handle, origineel geschreven door Otis Redding.

Otis heeft het ontzettend druk in 1967 door de vele concerten en nummers die hij tussendoor schrijft en opneemt. Van deze losse nummers wil hij later een album samenstellen. Dat de muziek die hij in die tijd schrijft later zo populair zou worden, heeft de soulzanger helaas nooit mee mogen maken. De muziekwereld verliest een groot artiest wanneer hij in december 1967 om het leven komt bij een vliegtuigongeluk.

Na het ongeluk wordt onder andere Hard To Handle postuum uitgegeven als single en is het een groot succes in de Amerikaanse hitlijsten. Ook in Nederland scoort het hoog en haalt het plek 20 als piekpositie in de Top 40.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Black Crowes

De mannen van The Black Crowes zijn groot fan van Otis Redding. Volgens zanger Chris Robinson was Redding de grootste R&B/soul zanger ooit. Hard To Handle is voor de band een echte parel van Reddings repertoire. “Het gave was dat Hard To Handle op de B-kant stond van de plaat”, vertelt Chris Robinson in een interview met Howard Stern. Hij was daarmee blij dat het geen heel bekend nummer was dat veel artiesten al zongen. “Het was dus niet alsof ik These Arms of Mine zong.”

Dat Otis een groot voorbeeld is voor Chris, blijkt keer op keer. “Elke keer als ik het zing, zal ik altijd denken aan het feit dat Otis de beste was. Toch proberen we niet om hetzelfde als hem te zingen.” Wel heeft de band geprobeerd om dichtbij het origineel te blijven. Ze hebben het nummer verfijnd en het een ruig randje gegeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoewel meerdere artiesten een poging doen om dit nummer te coveren, is de versie van The Black Crowes het meest populair in Nederland. In de Nederlandse Tipparade komt het zelfs op piekpositie 11.

The Black Crowes in de NPO Radio 2 Top 2000

The Black Crowes staan met Hard To Handle op plek 1660 in de NPO Radio 2 Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie