NPO Radio 2 Top 2000

The Who-drummer Keith Moon geëerd in Het Gouden Trommelvlies

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Who-drummer Keith Moon geëerd in Het Gouden Trommelvlies

Met zijn waanzinnige drumtechniek en verrassende muzikale ideeën laat hij een fantastische erfenis voor ons achter. Dit keer eert Emmely The Who-drummer Keith Moon in Het Gouden Trommelvlies.

Moon groeide op in een buitenwijk van Londen. Iedereen in de buurt wist al vroeg: 'Hij is... niet helemaal normaal'. Hij trok altijd gekke bekken, was hyperactief en deed alles in de overtreffende trap. Eigenschappen die uitstekend passen bij een fantastische drummer. Toen hij ooit eens een optreden zag van The Who zei hij: "Dat kan ik beter". En zo geschiedde: Keith Moon werd onderdeel van The Who.

Explosief drumstel

Het leven van Keith Moon was eenaaneenschakeling van bizarre incidenten. Hij sloopte hotelkamers, maar veroorzaakte ook een grote explosie in zijn drumstel. Dit heeft ervoor gezorgd dat gitarist Pete Townshend doof raakte aan één oor. Zijn roekeloze gedrag werd niet door iedereen gewaardeerd. In 1970 keren kroeggasten zich tegen hem, wat uiteindelijk leidde tot de dood van Keiths taxichauffeur. Luister Het Gouden Trommelvlies terug voor het verhaal achter deze rampzalige gebeurtenis.

Video niet beschikbaar

Keith Moon in actie

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie