NPO Radio 2 Top 2000

Prince geeft zichzelf bloot in legendarisch live-optreden

foto: YouTube Still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Prince geeft zichzelf bloot in legendarisch live-optreden

Op 9 oktober 1981 staat Prince in het voorprogramma van The Rolling Stones. Zijn inmiddels iconische kledingstijl wordt op dat podium niet gewaardeerd door de duizenden Stones-fans. Een decennium later revancheert Prince zich met een iconisch live optreden tijdens de VMAs.

In 1980 ziet Mick Jagger Prince live in New York tijdens de Dirty Mind Tour. Prince maakt nogal indruk op de zanger van de Stones en wordt uitgenodigd om als voorprogramma op te treden tijdens hun tour door de VS. Prince is niet de enige uitgenodigde; ook George Thorogood en de J. Geils Band treden beide dagen op, naast headliner The Stones. Prince is op dat moment niet alleen de minst bekende artiest op het podium van het L.A. Coliseum, maar hij is ook de enige met een bijzonder en uitgesproken kledingstijl.

Uitgejoeld

Hij verschijnt op het podium in een trenchcoat en een zwart bikinibroekje en wordt vrijwel meteen uitgejoeld en grof behandeld door de toeschouwers, omdat hij anders is. Radeloos wil Prince het tweede optreden achterwege laten, maar wordt overgehaald door Jagger. Helaas is het tweede optreden een herhaling van de avond ervoor. Prince laat zich desondanks niet zomaar tegenhouden door deze tegenvaller - of door welk andere tegenvaller dan ook - in zijn opmars naar popoverheersing. En dat blijkt ook.

Met de billen bloot

Tien jaar later verschijnt Prince op het podium van de MTV Video Music Awards en laat zien dat er niks mis mee is om anders te zijn. Hij verrast het publiek wanneer hij in een poreuze gele jumpsuit tevoorschijn komt en het zeven minuten durende versie van zijn hit Gett Off uit Diamonds and Pearls speelt. Tijdens het nummer draait hij zich om en onthult de uitsnede in zijn pak en laat hij in alle glorie zijn blote kont zien.

Bekijk hieronder het optreden dat door veel Prince-fans wordt gezien als één van zijn iconische live-optredens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prince in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Prince elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is Purple Rain (Albumversie) op plek 21.

Ster advertentie
Ster advertentie