NPO Radio 2 Top 2000

Sade trakteert fans in 2011 op spectaculaire live-versie Smooth Operator

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Sade trakteert fans in 2011 op spectaculaire live-versie Smooth Operator

Sade brengt in 1984 Smooth Operator uit en het wordt een enorme hit. Met behulp van prachtig geanimeerde beelden komt het nummer bij een optreden in 2011 live tot leven.

Smooth Operator gaat over een stijlvolle oplichter die zich in de hipste cafés bevindt in wereldsteden als New York, Parijs en Londen. Hij is populair bij de vrouwen, maar ook een hartenbreker. Zangeres Sade Adu maakt duidelijk dat hij nooit oprechte gevoelens heeft voor de vrouwen om hem heen met de tekst 'his heart is cold'.

Als een Bond-film

Net zoals in de videoclip die Sade uitbracht voor Smooth Operator, versterkt haar liveoptreden in 2011 de boodschap van het nummer. Als opbouw naar het nummer worden geanimeerde beelden en mysterieuze achtergrondmuziek afgespeeld, waardoor je je in een Bond-film waant. De band komt letterlijk omhoog uit de vloer en de scène vloeit naadloos over in Smooth Operator. Sade komt dansend het podium op en laat de klassieker met behulp van haar ervaren band nog even prachtig klinken als in 1984. De zangeres werpt zich zelfs voor de voeten van de bassist tijdens zijn spectaculaire solo. De strakke saxofoonsolo die volgt maakt het geheel compleet.

Bekijk hieronder het liveoptreden van Smooth Operator van Sade in 2011:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Smooth Operator in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Sade op plek 1175 in de Top 2000 met Smooth Operator. Benieuwd hoe haar muziek zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie